Наместо да молат да креираат наместо да просат да заработат

Дечиња облечени како Мајка Тереза наредени на улица просат за поплавените Да, буквално од мали ги учат да молат и просат Наместо тоа можеле да им дадат боици и хартија па да продаваат свои цртежи и песни Наместо да молат да креираат наместо да просат да заработат А секој ќе куп...

Разлика помеѓу мравките и македоците

Мравките се инсекти кои можат точно да предвидат земјотрес. Пред, за време и еден ден после земјотресот се евакуираат од дупките, цела колонија се собира пред нив и прекинуваат со сите активности. Интересно. Исто како и луѓето. Исто како што направивме и ние, излеговме од дупките...

Нека пројде џезот

Нека пројде џезот. Кешот е пред Нова година. – Аца Лукас. — iskric (@iskra_iskrich) October 22, 2012

За Виноскоп напишале

За Виноскоп напишале „Во текот на изминатите десет години фестивалот стана заштитен знак на есента во Скопје, како и привлечна туристичка атракција за голем број на странски туристи кои секоја година ги има во што поголем број.“ ТУРИСТИЧКА АТРАКЦИЈА?????? Хахаха чартери доаѓа...