Силеџиство на училиште

Дознајте кои се вообичаените знаци дека вашето дете е предмет на силеџиство и како да му помогнете ечиси секое дете во текот на растењето и одењето на училиште се соочува со силеџиство. Овој чин на насилство е сè поприсутен помеѓу децата на училишна возраст и, оттука, е в...

Seen

Овој феномен му е познат на светот многу, многу пред да се појави на фејсбук. Невозвратени пораки, неодговорени писма… изѕвонување на телефонот до крај или додека не се вклучи секретарка и мал милион слични појави. Ништо ново. Но, интересно е дека seen не значи се...

Сарказмот ве прави покреативни

Истражувачи од престижни универзитети излегоа со теза која го одобрува сарказмот како форма на комуникација бидејќи ја зголемува креативноста Лингвистички објаснето, сарказмот е цинично исмејување, зборување спротивно од она што се мисли со зајадлив тон. Некои го ...

Чкртањето го открива вашиот карактер

Несвесното чкртање додека правите нешто друго, кажува каква личност сте Колку пати се ви се случило да земете лист хартија и да цртате форми и чкртки, додека зборувате на телефон или ви е досадно на некое предавање? И притоа, секогаш цртате исти работи – кругови, коцки, шаховск...

Вистинскиот ќе ти помогне да ги оствариш своите соништа

Си слушнала кога рекле – вистинскиот ќе ти помогне да ги оствариш своите соништа? Не бејби, заборави го тоа… Вистинскиотќеги сонува заедно со тебе!

Опашка

Во една мила и чудесна земја… - Си плаќаш радиодифузна такса, МТВ не гледаш. - Си плаќаш пензиско осигурување, а не знаеш дали ти е уплатено и дали утре обезбедена пензија ќе си имаш. - Си плаќаш огромни сметки за струја, иако си чул дека комшијата и многу други не плаќаат,...

Сендвич со облак

Небо горе Небо долу Во средина – облак Од горе – сусам од ѕвезди Од долу – чинија од поле И салфетка од шума Не грицкај како глушец Загризи крупно и храбро Загризи...

Дали сте подготвени за адреналинска бомба? (ЕКСКЛУЗИВНИ фотографии)

Големо слеклајн шоу на отворањето на Health, Fitness & Wellness Expo Адреналинската бомба ни доаѓа од Шпанија и се вика Карлос Мерајо Гарсија, трикратен шпански шампион во слеклајн! ШТО Е СЛЕКЛАЈН? Слеклајн е повеќе од спорт, тоа е начин на живот! САКАТЕ ДА...