Кога го отворија, кога стана култен?

читам: „вчера се отвори новиот култен кафич….“ Кога го отворија, кога стана култен? Уште ни првата сметка за вода не ја платил, до „култен“ има уште мноооогу Btw,не напишале и дека е „урбан“ ама то...

На Преображение се случуваат промени – кој преку лето поцрнел, почнува да белее

Со сета почит кон верниците, ама не одолеав по повод денешниов празник Преображение да ги искоментирам будалаштиниве што ги прочитав. Вели: - „На Преображение се случуваат промени – кој преку лето поцрнел, почнува да белее.“ Демек тој што се сунчал на плажа во Пефкохори или...

Кога веќе мора да започне школото…

Новата детска соба  е прогласена за слободна територија. За вашите најмили да бидат среќни, погрижете се секогаш да го добиваат најдоброто. За новата школска година да тргне како што треба, потребно е детето да е среќно, а тоа значи наспано! Сонот е здравје, од спиење се расте, а...

Чувaј ме…

Ако ти подарам срце од цвеќе ако ти принесам душа нa лебед ако погледот како жеден ти го впивам ако пеперутките во мене ти ги покажувам ако со мислите кај тебе заспивам ако од сон се будам да те чувам ако од зборот песни ти римувам… Чувај ме… Зошто...