Како се живее без да ризикуваш

Како се живее без ризик?! Стуткан во куќата од полжав Со страв да ја извадиш главата надвор Да вдишеш длабоко и слободно Да застанеш со сета моќ што ја имаш И да излезеш на виделина На сонце и ветар И дождот да го впиеш Како Како се живее без да ризикуваш Без да се јадосуваш шт...

Жено, дај ми го УСБ флешчето

Ѝ викам на жена ми: Дај ми УСБ флешче. У ташна е, земи го. ОК ќе си купам ново. — IdjO (@idj_o) July 29, 2016

Раскинување

Пишувам: Ти си моето сонце Мојата муза, мојата инспирација Мојата светлина Мојата ѕвезда носилка Ма ти си.. ти си…. Ти си кравичкана на шофершајбна што и’ се клати главата уствари не, кученце е тоа Ти си мо.. „Еј што убав текст, за мене е?“ – ме прекинува „Па да, ак...

Главата горе девојче, не е срамота да делиш флаери

Главата горе девојче, не е срамота да делиш флаери во трговски, срамота е да чекаш пијачката да ти ја плати некој хоштаплер. — Некогашен Нокширџија (@KrisManev) July 30,...

Швајцарски саат и швајцарско сирење, е има разлика!

овака да си кажам Пошто во ЈНА бев инжињерија ние бевме обучени и опремени ОДМА да реагираме на поплави, снег и сл и тоа го правеме секогаш кога не’ викаа за пола саат со се механизација а позади нас обавезно идеа санитетски возила, цистерни со питка вода и полски кујни кои...