Можност да бидеш ѓубре према некој што бил ѓубре према тебе

Колку е убаво кога ќе ти укаже можност да бидеш ѓубре према некој што бил ѓубре према тебе … А ти не ја користиш таа шанса и покажуваш дека не се сите ...

Можеби прво би требале да забраниме носење костуми

„Ниедна жена на светов облечена во бурка (или хиџаб или буркини) нема направено никакво зло. Но јас бев отпуштен (без должно објаснување) од страна на човек во костум. Луѓе во костуми фраудалозно ми продавале пензински полиси и инвестиции во фондови кои потоа ме чинеле иљадни...

Ивана Чолаковска стигна во Јоханесбург и започнува да го вози последниот континент Африка

Африка, последната граница… Споделете го ова видео доколку сакате да ни дадете мала поддршка. Кога на 17-ти Април заминавме од Севиља, никојпат не помисливме дека ќе стигнеме толку далеку, дека ќе запознаеме безброј пријатели или дека ќе имаме многу предизвици да надминеме....

Уткриле нува планита ву Сунчевуот Систм

Слушам во кола: Радиоводителка 1: “Уткриле нува планита ву Сунчевуот Систм’ Радиоводителка 2: ’Ти да ни мислиеш ди литаш натуму’ Ако ве грабне Бранка Станковска преку колено, па удри, удри, се’ додека не го совладате изговорот на самогласките или што би рекла Есма Реџепов...

Амбициозен, реалистичен и Македонец

Амбициозен човек: Подобро гулаб во рака, отколку гулаб на гранка. Реалистичен човек: Подобро врабец во рака, отколку гулаб на гранка. Македонец: Види што се убави врабецон и гулабон на гранкана! Posted by Kalina Kosi on Thursday, August 25,...

Што значи да ја дочекаш староста во Македонија?

Премногу често ги критикуваме нашите стари лица споредувајќи ги со старите од Америка, Австралија, Шведска или од не знам каде. Обично тоа вака некако оди… - Старите во Америка одат на фитнес, нашиве не. - Старите во Австралија го шетаат цел свет, нашиве не. - Старите...

Во убави раце да се заљубиш кукле

Во убави раце да се заљубиш кукле. Во раце шо те креваат кога паѓаш. А ти знаеш дека тоа е често. Во раце да се заљубиш шо те носат кога ќе снемаш сили. Шо те држат цврсто на површина кога вртлогот од животни проблеми те влече на дното. Во раце да се заљубиш кукле, шо...

Поклон за Мама

И се лутев на мајка ми порано, кога ќе и купев нешто од мерак, кога очекував да блесне од радост и да ми каже „Е баш ова ми требаше!“, а таа ќе ме погледнеше и само ќе речеше „Ама зошто пак си се трошела?! Мене ништо не ми треба!“ И се лутев и кога ќе дојдеше кај мене на го...