Патите ли од „Неделен синдром“?

Можеби прв пат слушате за овој синдром, но сигурно сте го почувствувале во недела попладне Колку што петокот е ден исполнет со надеж и планови, толку неделата е безнадежна и претставува стрес. За повеќето, неделата како последен ден од викендот е тажна а најчесто досадна. За оваа...

Е па на здρавје фотκање!

Се’ ρазбиρам и тоа да саκаш да овеκовечиш неκој миг и да го слиκаш, ρазбиρам и да саκаш да се пофалиш со нов изглед, (пρоменета фρизуρа, нова гаρдеρоба) да се пофалиш деκа си пρошетал неκаде, си видел неκое ново место, ти пρоцутило неκое цвеќе κое долго го негув...

Патите ли од пензиониран сопруг ?

Се пензиониравте и сега планирате да уживате во животот со вашата жена? Најпрвин проверете случајно да не пати од овој синдром Сите оние кои што со нетрпение го очекуваат периодот на пензионирање, треба да бидат подготвени за синдромот наречен синдром на пензиониран с...

Синдромот Венди

Синдромот Венди често се поврзува со синдромот Петар Пан и е конципиран од истиот психоаналитичар Дан Кили ените кои што го имаат синдромот Венди целосно се посветени на грижа на другите, на семејството, сопругот и децата, а притоа целосно се запуштаат и не водат грижа за себеси....

Топла насмевка

Влегувам во најблиската пиљара и одма и’ се обраќам на продавачката: „Добар ден, ми треба една топла насмевка“ „Не продаваме тоа ама има сенф на попуст“ „ама девојко не ми треба сенф, ми треба обична топла насмевка“ „Па иди кај девојка ти нека ти даде“ „Немам“ „Жена“ „ н...

Скопје е мојот град

         ..сакал-нејќел го сакам Скопје пошто Скопје е мојот град

Ем вежбате, ем Ви плаќаат за тоа

Како ви се допаѓа идејата да заработувате дури вежбате? екорите се пари“, е мотото на Sweatcoin. Доколку ви е потребна мотивација за да почнете со вежбање, тогаш оваа нова мобилна апликација ќе го реши вашиот проблем. Услугата Sweatcoin ја следи вашата активност и ви плаќ...

Знаете ли…

Знаете ли уште колку патриоти ќе се појават годинава, што нема да одат во Грција на одмор? Знаете ли дека Јадранот станува се подалеку? Знаете ли на колку луѓе ќе им биде здодевно во Охрид? Знаете ли дека во Преспа оделе само Битолчани? Знаете ли дека Дојранското е бара? Знае...