Hallerbos: Сина шума, Белгија

Hallerbos, исто така позната како Сина Шума, е шума во Белгија која секоја пролет е покриена со милиони диви зумбули (ѕвончиња). Оваа фантастична трансформација на шумата во син пејзаж како од бајка може да се види секоја година во април и мај. Преку цветниот килим на ш...

Дека можам да најдам оваква Заевка?

Дека можам да најдам оваква Заевка, ХL бројче.  За комшија, пољопривредник питам.

Ивана Чолаковска со Македонскиот пасош во рака: “Ќе продолжам да го носам името на Македонија”

МНР на Македонија ќе го обнови пасошот, што е можно побрзо… Почитувани читатели и пријатели кои исто така патувате, ви благодарам. Побарав да ми помогнете за да се прошири моето писмо за жалба и денеска ги добив резултатите од вашата поддршка. Министерството за надвореш...