Концерт на Македонската филхармонија: Јубилеј-80 години од раѓањето на Маестро Александар Џамбазов

Годинашното издание на фестивалот „Денови на македонска музика“ завршува со концерт на Македонската филхармонија, кога на 14 април во Домот на АРМ во 20 часот, ќе се одбележи јубилејот – 80 години од раѓањето на композиторот Александар Џамбазов. Под палката на маестро Саш...

4 Работи кои му се потребни на секој маж од неговата девојка во една врска

Успехот во една врска се базира на начинот на кој ја третира секој од вас двајца. Ништо повеќе и ништо помалку. 1. Бидете искрени кон него. Искреноста е најдобра политика. Никогаш немате потреба да го лаежте вашиот партнер или да се лажете себеси за вашите чувства. Доколку нешт...