Духовен мир и спокој на еден човек

Креирајќи го Бог човекот, свесен дека секој човек ќе биде со сосема различна душа, со сосема различен карактер од оној другиот, така тој со целосно право им вдахнал живот на сите оние души било да се добри или лоши. Секој човек е своја галаксија. Во моментов седам и...

Велигден

Утринава на прозорец спроти нас пак се покажа старичката Се затетерави низ дворот како детенце кога проодува и се заниша како гранче чесно дрво и пак се засолни. Излегла напролет старичката. Што ми е убаво на душава, како Велигден да ми е, како да воскреснув...

Вие не сте уплашени од иднината, вие сте уплашени од повторувањето на грешките од минатото

Не е секогаш лесно да станете од креветот. Понекогаш, доколку знаеме дека денот ќе ни биде напорен посакуваме да продолжиме со спиење цел ден додека не помине бурата. Но, сите викаат дека кога ќе се разбудиме треба да бидеме полни со енергија која ќе ни трае во текот на цел...

Ѕид ѕидосано, вар варосано,
а лечи дијабет тип 2. Што е тоа?

Според студијата која ја објави „American Journal of Clinical Nutrition“ јајцата можат да ве заштитат од дијабетес тип 2

Аларм за селфи

Во време кога селфи фотографиите се веќе секојдневен дел од комуникацијата, беше прашање на време кога ќе следат првите изуми поврзани со оваа практика.

Еднаш месечно, Шанзелизе ќе биде пешачка зона

Познатата париска авенија ќе се претвора во печашка зона секоја прва недела во месецот, соопштиле властите на градот Париз. Единствен исклучок ќе биде првото отворање на авенијата за пешаци кое ќе биде на 8-ми мај, бидејќи 1-ви мај е ден за одмор на многу Французи, меѓу к...

4 Прашања кои треба да го прашате вашето момче пред да ви стане сериозна врската

 Што е сериозна врска? Доколку постојат повеќе работи кои укажуваат на сериозна врска, тогаш мора да постојат и многу работи кои укажуваат на несериозна врска. Па, каква би била несериозната врска? Тоа е врска каде еден од партнерите не ја сфаќа сериозно и смета дека од тоа нем...

Фчерашни Новости – Епизода 1 (Видео)

Доколку не ги гледавте Фчерашни Новости, еве ви ги овде…сервирани на тацна

Џина Папас Џокси и 5б ОУ Ј.Х Песталоци – Шарени чадори (Видео)

Шарени чадори, сегде по улици, врне не запира, врне истура , како на празници Скопје се топори ….. Маестро Џокси – пролет 2016