Марија Јаневска: “Нема да дозволам популарноста да ме промени”

Од анонимна блогерка која се појави во 2012 година, прерасна во хит на социјалните мрежи, за измината недела да ја добие државната награда за најчитан автор во Република Македонија. Кога би ви рекле дека денес разговаравме со Марија Јаневска можеби на многумина од вас нема да и...

Наскоро – нов македонски роман – Исповеди на еден Психотичен Ум

По долги ноќи трагајќи по инспирација, неколку серијали од раскази и еден заеднички, необјавен крај кој дава НСЗ на три приказни низ призмата на една малку поинаква перцепција се роди и романот првенче на авторот Владимир Ристевски со наслов „Исповеди на еден Психотичен Ум”. ...