3 Прашања кои треба да си ги поставите пред да кажете ,,Те сакам,,

,,Те сакам,, е најубавата фраза во сите јазици. Значењето не е баш како што можеби вие очекувате. Дури и писателите и авторите викаат дека со зборови не може да се долови суштината на љубовта. Па, да ја погледнеме љубовта од една поширока перспектива. Иако со зборови не можеме да...

Сосема случајна фотографија

Катица и Биба, сосема случајна средба и фотографија Фото: Фејсбук профил Биба Додева

5 причини зошто тој не ве нарекува негова девојка

Затоа што ве мрази! Се шегуваме. Веројатно не е таа причината. Постојат многу причини зошто вашиот партнер не ве нарекува негова девојка. Вие немате апсолутно никаква врска со повеќето од тие причини. Дали сакате да го дознаете одговорот на двете прашања дали му се допаѓате и...

Селфи со заљубениот „терорист“

26-годишен Британец успеа да се слика со „терористот“ што киднапираше авион од Египет само за да си ја види поранешната жена. Го нарекува „најдоброто селфи некогаш направено“. Бен Ајнс постираше фотка од себеси на и Сеиф Елдин Мустафа кој носел „самоубиствен појас“ (подоцна...

Моќта на благодарноста

Започнете го секој нов ден со благодарам. Секое утро нека ви биде посветено на благодарноста. Додека ги вршите секојдневните утрински ритуали, подготовки за новиот ден, насочете ги мислите кон благодарноста. Заблагодарете се на вашето добро здравје, на вашет...

Бидете креатори на сопствениот живот

Кога ќе размислувате за вашето минато, ќе сфатите дека тоа ве направило тоа што сте денес. Сите луѓе кои некогаш во вашите очи биле лоши всушност биле вашите најголеми учители. Дури тогаш кога ќе сфатите дека сите ние сме овде за да покажеме кои сме и да учиме едни од...

Не кажувај му лаги на чоек

Не кажувај му лаги на чоек Не го труј, душата не му ја погани Оти тешки се лагите Како во чаша полна убо бело вино Долу тонат и се таложат И со секоја нова виното истекува Та после чоек пие само отров Не му лепи на чоек лаги во душата Оти бисери му земаш А внатре ќумурчињ...

Како да раскинете со некој кој мисли дека вие сте ,,Вистинската Личност,, за него?

Раскинувањето со некој не е лесно. Добро, доколку вашиот парнер бил идиот, во тој случај раскинувањето е полесно. Но, луѓето најчесто раскинуваат од причина што нивните партнери биле ужасни личности. Кога работите не одат како што треба тогаш е време да се прекине врската како би...

Сокриена душа

Таму далеку во густата шума каде дрвјата се најгусти, каде зеленилото е најраспространето, каде очите те болат од зелената боја, каде птиците ги пеат најубавите песни, песни од рајот, таму длабоко во таа шума сокриј ја душата. Сокриј ја никој да не може да ја најде, никој да ...

5 прашања кои треба да си ги поставите пред да се одлучите да се иселите во друг град поради љубов

Никој никогаш не планира еден ден да се соочи со одлуката да го следи својот партнер во друг град или држава или пак да има врска која ќе ја одржува од далеку. Носењето на одлуката да го следиш својот партнер може да биде прилично тешка. Постојат многу прашања кои ќе ве м...