Раванија

Време е за нешто ретро и благо, време е за колачот кој често го подготвуваа нашите мајки и баби и кој веднаш нè враќа во детството. Состојки: Брашно – 12 лажици Шеќер – 12 лажици Масло – 12 лажици Гриз – 12 лажици Млеко – 12 лажици Ореви – ...

Џон Клиз: Го живееме орвеловиот роман „1984“

Политичката коректност го носи современото општество директно во светот на романот „1984“ на Орвел, вели Џон Клиз. Клиз изјавил дека неодамна го советувале да не настапува на универзитетските кампуси, бидејќи некој може да се навреди од неговите „сурови“ шеги. Но тој смета де...