Тестенини со пилешки гради во сос од зеленчук

Сосовите се најчесто нешто што му го дава оној дополнителен шмек на секое јадење подготвено со тестенини. Некои се на база на месо, некои на зеленчук, а некои, како овој во рецептов, се составени и од месо и од зеленчук. Состојки: Компири – 1 кг. Моркови – 1 Лук...