Полнети црвени пиперки

Помеѓу рецептите кои слободно можат да го добијат епитот „македонски“ се наоѓа и тој за полнети црвени пиперки, специјалитет кој секоја есен и зима е неизбежен на нашата трпеза. Состојки: Црвени пиперки – 8-10 Мелено месо – 300 гр. Ориз – 70 гр. Кромид – 3...

Кореографија во воздушен тунел

Минатата недела во Шпанија се одржа првенство во „нуркање“ во воздушен тунел, а ова е Леонид Волков и неговата победничка кореографија.