Домашно васпитање

Излегувам од купатило, тазе бањат, бричен, ма лепота една, огледалото се стопи од милина што ме гледаше ама го гледам моево куче некоја беља прави „Куче, зошто ми мочаш во патиката?“ – му спискав „па зафатено беше вц-то, ти 2 саати се пицкаш“ -мртво ладно одговори „па нормалн...

Водици 2016-та

Најголема сензација на годинашното Богојавление беше случајното бањање на попот од село Сушица, ама не дека и на другите места празников не беше дочекан на типично македонски начин (бонус снимки од...

Канје, жити Бога не го препевај Боуви

Илјадници луѓе потпишаа петиција во обид да го спречат Канје Вест да сними трибјут албум за Дејвид Боуви. Петицијата моментално има над 7.000 потписи иако не ни има официјална потврда ни од Канје ни од неговиот тим дека таков албум се планира. Веста потекнува од The Daily Sta...

“Bugatti Bistro” од денес на нова локација, ул. Рузвелтова 67а

Денес, среда, почнува со работа локалот “Bugatti Bistro“ кој е дислоциран на новата локација која се наоѓа на улица Франклин Рузвелт бр. 67а во СкопјеНовата локација на Бугати Бистро на улица Рузвелтова бр...