Ода на љубовта во Париз

Grand Amour Hotel Сестраниот André Saraiva, со своите сјајни street art уметности повторно ја украсена атрактивната париската локација Експлозија на бои, авангардни слики кои враќаат во времето на најсјајните надреалистички уметнички дела, шармантно расфрлан...

Црно-бел свет

Црно-бел свет,  отров и мед, оган и лед, лајно и цвет. Од мојата необјавена поетска збирка “Што не си умрев лани ова време?“

Пазете се, некој меѓу нас не е наш!

80-те години, прошли век ..у школо кога идев, у руско, за време на Советскиот сојуз, а нешто зезнев или им исконтрав, професорите како воспитна мерка користеа испрашување на Манифестот..знаете кој..и ти вика, ај ти Соња, сега кажи го вториот пасус од 47 страница.. и јас верглај...