Најдобри музички спотови во 2016 година за љубителите на архитектурата

Сјајни музички спотови со импресивна архитектура и ефективни екстериери Музичките видеа кои имавме можност да ги погледнеме во 2016 година, покрај својата визуелна естетика , успеаа да не изненадат со и нивните неверојатни архитектонски објекти кои често беа вклучени во нив, како...

Новогодишната честитка од нас нека биде со песната и спотот на Меморија “Среќна Нова Година”

Меморија ни го врати сеќавањето на убавото време што го живеевме… Среќна Нова Година!

Трендафил Бенд – Пушење

Трендафил и Игор, 31 Декември 2015. Рибник Маврик – Маврово

Дали ние на 31ви ќе испраќаме, ќе дочекуваме, или и едно и друго… или ништо од тоа…

Дали ние на 31ви ќе испраќаме, ќе дочекуваме, или и едно и друго… или ништо од тоа… Се испраќа нешто што ни е мило, нешто што ни оставило трага во душата, и ни било убаво дека сме поминале заедно некое време. Ако не ни било убаво… зошто воопшто...

Женски рулет – петти дел

„Знаеш дека ова не води на арно, нели?“ – рече Тања и го испи шотот виски. „Кога идело пиење на арно па и ти?“ – одговори Кире и го повтори ритуалот. „Тогаш може да направиме еден човечки муабет?“ „Не сум спремен за муабет, не сум доволно пијан.“ „Порано можевме...

Да му се насмееш на животот

Да му се насмееш на денот Радувајќи му се ко дете на играчка Да си го сакаш лицето наутро Без шминка а со линии од перницата Да си ги љубиш рацете Гледајќи ги дур возиш низ метежот И ич да не ти е гајле што веќе имаш старечки пеги А не ставаш лак за нокти, кои и онака ги немаш Да...

Женски рулет – четврти дел

„Леле не ми се верува дека одиме на девојачко кај Тања!“ – радосно викна Кате. „Потивко бре ќе не слушне дека доаѓаме, козо една“ – луто искоментира Фросина. „Мене не ми се верува дека ќе се мажи за шупакон, ама ајде, да не серам. Никогаш не сфатив зошто не си се најдоа со Кире...