Сарма

Нејзиното зимско височество – сармата. Локален специјалитет за кој рецептот се пренесува од генерација на генерација и кој е вистинска најава за сите празници и слави во кои уживаме во текот на зимата. Состојки: Мелено месо – 500 гр. Кромид – 2 Лук ̵...

Кафулето што прибира бездомни кучиња навечер

Во Грција, многу луѓе си ги напуштаат милениците затоа што не можат да си дозволат да се грижат за нив. Едно кафуле е нивното прибежиште. Hott Spott, кафуле на Лезбос, од јули годинава почна да ги отвора своите врати за бездомните животни и им дозволува таму да преноќат. „Кога се...