Кежуал…

Газдава мој…од сабајле договара снимање…интервју за ЏАМБО ФЕСТИВАЛ…новинарката му кажува дека она ќе била облечена “кежуал“…па го прашува како тој ќе биде облечен. Газдава и вика дека он е стално “кежуал“. А потоа и го кажува главното: “Моите квалитети не се ВО гардеробата, тук...

Невера

Сега знам дека никогаш нема да бидеме како што треба. Нема да можеме да функционираме како нормален пар, бидејќи нема ништо нормално кај нас. Нема да можеме да излеземе на вечера, Нема да можеме да одиме некаде на викенд, Нема да можеме нормално да кажеме еден за друг на друг...

Една у банка ме праша дали чекам…

Една у банка ме праша дали чекам. Не бе не уживај тука искачам ја — Мис Покрвеник (@mila_la) August 18, 2014

Убавино

Напишано во една од собите на прилепскиот хотел “Липа“, за време на театарските игри “Војдан Чернодрински“. Еден стар поета, што не знаеше да лаже, премногу често се осмелуваше да каже: “Убавино, ти ме заморуваш веќе…“ Нека остане чиста суетата твоја, ти ...