На здравје!

На сите кои во моментов се смеат, се бакнуваат, си подаваат раце, се бодрат, му се радуваат на мигот, пеат под туш, освојуваат планини или се сончаат, кои слушаат музика со љубовта. На концерти, во кафичи, дискотеки… на сите кои уживаат, каде и да се. На сите кои брзаат д...

Потпечени тестенини со пилешки гради

Тестенините одлично одат со месо, а особено кога тоа се потпечени тестенини со пилешки гради. Состојки: Тестенини (макарони) – 200 гр. Пилешки гради – 450 гр. Зелена пиперка – 1 Црвена пиперка – 1 Пасиран домат – 600 мл. Моцарела – 1 ...

Брат ќидеме на афтер парти??

Брат ќидеме на афтер парти?? Ама не сме вработени Ај бе кур те боли, кој те знае!! — i999y (@i999y) November 21, 2015

Војнички грав од времето на ЈНА

Според оние повозрасните кои својот воен рок го отслужуваа во рамките на ЈНА, рецептот за војничкиот грав, како и многу други работи, беше строго чувана тајна. Истие тие повозрасни, доколку ги прашате, ќе ви кажат дека до ден-денеска го паметат мирисот и вкусот на војнич...

Оној па Џејми Оливер….

Оној па Џејми Оливер да тури и сушено гомце од врапче у храната шо ја спрема, одма сите “ееееееееееј, ама е добро”. — Кројачот од Панама (@Krojacot) October 22, 2015

Нем сведок

Те сакав, го уби, како можеше? Не, не го уби празната мала соба, не го убија студените ѕидови. Го убија модриците, го уби секоја навреда која кршеше дел од мозаикот кој го создадов само за тебе. Ме галиш и мислиш дека имам сила да заборавам како го уби „те сакам“, дека имам сил...