Како знаеш дека си Балканец?

Делиш соба со брат/сестра до 27 години. Се што јадеш мора да има или кромид или лук. Твои се двата најголеми куфери на аеродромот. Секогаш стигнуваш саат време подоцна на журката, и мислиш дека тоа е нормално. Сите твои деца ги викаш „сине“. Муабетиш цел саат пред в...

Слатко од дуњи

Во минатото многу почесто се одгледуваа дуњите кои се користеа за подготовка на пити, компоти и слатки. Нешто што се случува и денеска, но во помал размер. Не баш вкусна сирова, дуњата е прекрасна кога ќе се зготви, а една од наједноставните и највкусни нејзини варијации секако е...

Како Фејсбук Краде Милијарди Видео Прегледи

Фејсбук објави дека има 8 милијарди видео прегледи на ден, бројка што е направена од лаги, мамење и кражба. Сето ова е јавна тајна, ама Фејсбук се преправа дека се е ок, додека во исто време тешко ги оштетува независните креативци. Прочитај повеќе на|...

10 Илјади километри за да ја види

Матијас од Данска тргнал на цело патешествие да ја изненади девојка му Ана која живее 10 илјади километри подалеку од него. А таа го пречекува со најромантичните зборови што некогаш се истркалале од усни....

Владо Костов Во Галерија 212

Изложбата на македонскиот уметник Владо Костов наречена “Улични музичари” ќе биде отворена во вторник, 17 ноември, во 19 часот во Галеријата 212 во Белград Изложба на Владо Костов “Улични музичари” во Галерија 212 во Белград Изложбата содржи скул...