Игор Џамбазов: Татко Ми Уште Ме Кара Што Не Сум Облекол “Монтка”

Актер, водител, писател, шоумен, хуманист, човек кој сака луѓе. Можеби ова е премалку за да се опише ликот и делото на Игор Џамбазов. Но едно е повеќе од сигурно, а тоа е: Да се живее во времето на Џамбазов е голема привилегија на која треба да бидеме благодарни. Пред изв...

Грозјето Го Намалува Ризикот Од Појава На Срцеви Болести

Научниците го испитуваат ефектот на грозјето во намалување на ризик факторите поврзани со кардиоваскуларни болести. Тие сметаат дека грозјето во праксата делува на тој начин, токму поради содржаните во него фитохемикалии (природни антиоксиданси). Ова истражување било спроведе...

Непушачиве се радуваат дека сеа алиштата, кожата и косата не им мирисале на цигари

А, шо толку агресивни овие непушачиве шо се радуваат дека сеа алиштата, кожата и косата не им мирисале на цигари, демек сеа ќе се перат, бањаат и заплакнуваат еднаш месечно?..или се радуваат шо вртат со колите триесет круга во радиус од сто метри да купат јабуки, ци...