Ќе биде ли?

Дедо ми 5-ре…цел живот ова ми го збореше: Се’ ќе биде, само нас нема да не биде…

Наше Дете: Мартина Блажеска (Видео)

Наше дете, охриѓанче, на чколија по америкине…супер талент…мојата интуиција ми кажува дека ќе се гордееме со неа, многу скоро…

20-годишната Кариера На Тери Ричардсон Во Една Книга

Не е за сечии очи Под лупа на издавачката куќа Rizzoli представена е 20-годишната кариера на славниот фотограф Тери Ричардсон, секако е име кое во модната фотографија се памти, и тоа било по добро или по лошо. Еротските и провокативните фотографии на овој ексцентрик с...

Нема Кој Да Плати

Три еспреса и бонаква  Мојот прв и последен охридски блуз. Напишан во собата бр. 3 во хотелот „Американо“, на првата блуз-турнеја низ Македонија, зимата 1998… И ни...