Крвта Не Е Вода, Крвта Е Ефтин Коњак

Ја знаете ли реченицата која кажува дека крвта не е вода? Тоа во метафорички превод значи дека крвта сепак е онаа што не држи сплотени со личностите со кои имаме крвна поврзаност без разлика дали сме скарани, замерени, не се сакаме… Но, доколку некој не нападне ...

30 Прашања Кои Мора Да Ги Поставите Кога Влегувате Во Нова Врска

Никогаш не можеме да бидеме сигурни со каков човек влегуваме во врска се додека не поминеме подолго време заедно со него и ги набљудуваме неговите реакции, размислувања и дела. Но и покрај тој период поминат со новиот партнер повторно не можеме да бидеме сигурни дека партнерот ...

Празно, безнадежно Сивило , ЗА СИТЕ !!!

  За које ли това, утре , спокојно , СПИЈАТ , душиве Скопски ?Ни куче не залајује , ни дете не заплачује , Нит вруќ шамар , да се Чује дека ,Некој , Некоме му Опиња,дал зашо Закаснил , ил па дека , може, ЗАШО дошол Порано ?Ко да је Све , Баш ко шо требе...

Луѓето ќе те повредат бидејќи не вредат

. Луѓето ќе те мразат, ќе те газат, ќе сакаат да те поразат, луѓето ќе те повредат бидејќи не вредат! Ти ги гледаш и само се чудиш, се прашуваш зошто се такви какви што се, зарем не постои човек меѓу луѓето кој ќе те гушне без да ти закачи нож во грб, зарем не постои бакнеж...