Љубовта Денес Е Посилна Од Цело Минато Заедно

Помнам еден наш разговор кој ми остави голем впечаток. Ќе го изрецитирам бидејќи сакам да ја доловам емоцијата без раскажување. “Еј, морам да ти признаам нешто. Отсекогаш сум посакувал личност до мене која никогаш нема да ми здосади. Која и во моментите на монотонија ќе збору...

Не дека те сакам ама фино би било да ме сакаш и ти

Не дека не те сакам, ова де те сакам, но фино би било да не ме сакаш и ти, ова де да ме сакаш, се збунив целиот. Знаеш јас често се бунам кога си во моја близина, не дека те сакам, но фина си, не дека те сакам јас, таа твоја финоча ме прави да се замислам како ти клек...

Ако Добриот Стане Лош Нема Да Има Подобар Од Него

Добрите не се за потценување, навистина, верувајте тие се подобри од лошите кога престануваат да бидат добри. Зошто е тоа така, знаете ли? Сега ќе ви објаснам со добри зборови кои ќе ви предизвикаат лоши чувства и гадење во стомакот. Јас по принцип сум добра, но сум подобра ког...

Тој што му копа гроб на друг, самиот паѓа во него

Чувствувам како да не сум способна да напишам ниту збор, за љубовта, за животот, за трпението. Полека се движам кон дното и сум свесна дека за брзо ќе го почувствувам нејзиното тло прилепено за мојот образ. Не сум сигурна зошто се чувствувам вака, но започнувам да ј...

4 причини зошто луѓето се плашат од интелигентни луѓе

Интелигентните луѓе се мирисаат од далеку, па поради тоа оние глупавите не им приоѓаат воопшто. Не е вистина дека еден паметен човек можеш да го познаеш по очилата кои ги носи или книгите во рака бидејќи паметните луѓе не се експонираат со детали. Нив им се гледа во очите д...

Неверојатен 104 Годишен Учител По Јога Се Уште Се Витка Како Змија

Неверојатниот Swami Yogananda Maharaj кој е роден во 1908 година во Индија е најстариот учител по јога кој се уште е во форма и покрај староста Тој цели 17 години предава вид на јога кој се вика Sukshumavyayam Yoge. Оваа јога е древна и започнува со суптилно загревање и н...

Заедно беа спремни да го урнат светот

Заедно беа спремни да го урнат светот, но успеаа да го урнат само нивниот свет.

Излажи ме дека не ме сакаш, а јас ќе се преправам дека ти верувам

Живеевме лага маскирана во љубов, глумевме сродни души. Од таа глума добивме само лузни кои ќе не посетуваат цел живот на нашата необична приказна. Суровата реалност е дека таа лага на крај се претвори во вистина, глумењето прерасна во опсесија и вистинско лудило. Лудило од к...

Св. Кирил и Методиј

Седам со Тони, Буцо и Филип пред зграда и гледаме во небо.. Уствари гледаме по женски ама ако нема ни една за гледање тогаш гледаме во небо Ни приоѓаат двајца распарталени, во црни мантии и целите забрадосани. „добар ден дечки“- ни се обраќаат „добар ден“- мрзливо одговараме „д...

Твојата бивша, твојата вечна љубов

Седиме, јас, ти, твојата бивша девојка и нејзиниот нов дечко кој по некоја случајност е твојот најдобар пријател Беше 16 септември, мојот роденден, но не беше толку важен ден, бидејќи ти секој ден ме правеше да се чувствувам како да ми е роденден. Ама денес беше поразлично… Т...