Зарем си глупава?

Иииии… Воздишка која започнува со виска интонација, завршува со безгласна, начинот на кој што функционира моето срце кога ќе слушне песна која ме потсеќа на оган, пламени искри фрлени од него горејќи ја мојата кожа, неосетно, сепак оставајќи лузни… Се прашувам, што ако беше тој...

Вистинскиот Маж Не Се Двоуми Кога Ќе Ја Пронајде Вистинската Жена

  Најголем дел од животот го поминуваме во потрага по совршената жена, но дури и кога ќе ја пронајдеме сепак се двоумиме. Не успеваме да го направиме тој потребен чекор пред конечно да можеме да ја наречеме своја. Што всушност е тој чекор? Тој чекор варира, односно зависи од...

Малку Познат Факт: Колку Вкупно Плочи Продале Битлси

Ливерпулските мега-ѕвезди и продадениот тираж Статистиката покажува дека The Beatles продале повеќе плочи од Боб Марли, Тупак, Нирвана, Канје Вест, Бич Бојс и Арета Френклин заедно НАПОМЕНА: ДАЛИ ТИЕ ШТО ЈА ПРАВЕЛЕ СТАТИСТИКАТА, НЕКОГАШ СЛУШНА...

Последната Нарачка У Кафана

ОНА КОГА ГО ВИКАШ КЕЛНЕРОТ ДА ГИ ЈА ДОНЕСЕ СМЕТКАТА… И ВРАТАТА, ПОШТО САКАШ ДА СИ ОДИШ

Ќе боли, но замини, јас веќе те испратив…

Ќе се смеам и за двајцата. Ќе боли, но замини, никогаш не се враќај повеќе, јас веќе те испратив, надвор од мојот живот, надвор од секојдневието, надвор од деновите, месеците, годините. Иако се уште остануваш во срцето, мислите, спомените, секој ден, секој месец, секоја изминат...

Чичко ми, војно лице на LSD

Чичко ми ми раскажуваше дека не го мобилизирале додека траеше конфликтот во Арачиново, пошто во тоа време он бил СЛОН.   

Истоварам Ко Господин

Unloading like a boss! Posted by Triple M Sydney on Monday, December 8, 2014

Сакам да се самоубијам…

Тоа е тоа што те убива пред да се самоубиеш самиот… Искрен текст напишан во почетна фаза на депресија, кој не секој е способен да го разбере Денес не е тешко да се издигнеш над оние кои нечесно се издигнале, не е тешко да го добиеш она што го посакуваш целиот твој жив...

Баленсијага, Некогаш И Сега

Редизајнирани култните креации на основачот на модната куќа Баленсијага. По повод годишнината од смртта на големиот дизајнер и моднен мајстор, Кристобал Баленсијага, претставени се некои од неговите најубави креации и нивните современи верзии Постои само еден крал на мо...
12