На жена ти во центар

Фото: MKD -Еј -Да -Слушаш -Слушам -Кажи му ма В -Добро -За она со А -Да -Дека ќе му го дадам во Карпош -Добро , а на жена му? -А на жена му во центар.

Заврзете Ја За Кревет Со Лисици, Тепајте Ја Со Камшик…

Девојките често не ги кажуваат своите сексуални фантазии во врската срамејќи се од впечатокот кој ќе го остават кај својот партнер Ова се тие фантазии кои сите девојки сигурно ги имат, а се срамат да ви ги кажат, па затоа момци превземете ги работите во свои раце и започнете ...

Лажете кога велите дека сте “премногу зафатени” за да излегувате

Балансирањето на љубовниот живот во рамките на вашиот живот понекогаш може да биде и премногу за вас, повеќе од она со што вие можете да се справите. Живееме во време кога на можностите им нема крај, но бесконечни се и нашите потреби и желби. Времињата навистина се променија ...

Боже, како ли не налетав на некој нормален досега…

Раскопчан костум, црн, припиен за неговото тело, јас носев фармерки, стегнати за облините, сите се вртеа, а имаше и што да видат. Тој се нервираше, љубомората му се гледаше во очите, но никако да ме фати за рака, да им покаже на сите дека сум негова, попрво би си ја секол ракат...

Си заљубив едно дрво

Една пролет кога бев во основно една нејќеше да се фати со мене, сум и’ бил многу низок и додека така разочарано, со скршено срце шетав низ парк здогледав една жалосна врба, со огромна долга крошна Сте осетиле љубов на прв поглед ? Ете тоа ми се случи Неколку дена по ред по...

“Немам време”…

Мислеше дека го сакам толку што нема да заминам никогаш и покрај се, но го напуштив како да не сум го сакала никогаш, ладнокрвно и без да се свртам назад. Го знаете ли она чувство кое ви кажува дека нешто не е во ред? Тоа исто чувство зборуваше со мене уште на почетокот на нашата...

Отворено Писмо До Моето Неродено Дете

Во светот во кој живееме денес, младите тешко се одлучуваат да родат дете бидејќи се плашат од околината во која истото ќе расте, пријателите со кои ќе се дружи, предрасудите и што уште не… Ова е писмо од една девојка до своето неродено дете кое планира да го има во иднина,...

Зошто е поубаво да си маж отколку жена?

Можеби да си жена има свои предности, но да бидеш маж е поубаво според мислењето на понежната популација. Ова се предностите на мажите, кои ги тераат жените да ги мразат своите “природни“особини. Мажите немаат менструација Што е голема предност кај нив бидејќи не се малтретираа...

Ми побара чакмак…

Ми побара чакмак за да ја запали цигарата додека ми го избегнуваше погледот како кукавица која не знае каде да одлета, кукаше немо, гледајќи ме бледо, уплашено. Му дадов чакмак, му реков да го задржи, го тутна во џебот, а во очите му се читааше мислата – “Повторно ми подметну...

ПРЕДРАГ ТЕРЗИОСКИ

Утринско кафе 1985 Седам у Париз кај Васе у трговски кафето, цигарата, Нова Македонија, луѓе во движење, лица ведри неоптоварени. Туристи од соседните земји во шопинг. Неподнослива леснотија на постоењето. 2015 Брисел, огромна зградурина на меѓународна организација, се извлекувам...