Ги кинеме деновите како стари писма

ги кинеме деновите еден по друг како онаа детска игра “ме сака, не ме сака” во која цвеќињата обезглавени остануваат така е и со нашите денови проклето долги и волшебно кратки полни очај и еуфорија ги кинеме еден по друг додаваме нови брчки на лицата ги продлабочуваме тем...

Скриените насмевки на Виетнам

Серија фотографии сликани од француски фотограф кој на своето патување низ Виетнам ги фотографирал луѓето со таканаречени ‘скриени насмевки’.

10 работи за кои размислува вашата девојка, но не смее да ви ги каже

Ние, жените, понекогаш знаеме да претераме со размислувањето. Тоа е сосема нормално за нас. Знаеме да анализираме и размислуваме предолго, едноставно ни нема помош. Постојат голем број на работи за кои размислуваме, но не ги кажуваме бидејќи се грижиме за вас- нашите момчиња-...

Вчера те сонував

И да е вистина и да не е, нема зијан. Ова е најлесен ебоповикателен начин да си ги пласирате перверзните намери кон некого, а сепак тоа да го препишете на вашата ‘невина’ потсвест, доколку дотичната особа не ви парира на играта. Но без гајле, и Тој/Таа ве сонува...

Малку Познат Факт: Со Кола До Вселената

За еден час до вселената Дали знаете дека ако со автомобил возите 100 км/ч, за еден час ќе стигнете до вселената (ќе ја пробиете земјината атмосфера) ЗАКЛУЧОК: ГРАВИТАЦИ...

ЕНИС ХИЛМИ

Додека во годината наназад,  да напишам збор- два за “утринското кафе”, во меѓувреме престанав воопшто да го пијам. Сега сум на какао. И не знам дали какаото, ќе се важи во оваа прилика. Всушност и поранешното едно, единствено кафе на ден, беше повеќе со цимет, отколку со кафе.:)...

Мене за тебе ми е жал

да мене за тебе ми е жал дури и тогаш кога право во очи ме гледаш и сечилото врз мене го спушташ засекуваш прецизно засекуваш хируршки и остро никогаш да не престане да крвари но не премногу длабоко за наеднаш да не искрварам како да веќе и не е сеедно да мене за тебе ми е ...