Кажи Здраво На ИНСТАНТ Животот

Дали одеднаш сите заборавија да уживат во животот Живееме, или попрецизно, преживуваме во турболентна инстант-ера. Од еднаш се е инстант. Инстант е кафето – кој ли ќе виси над рингла, инстант е храната – бутај у микро и готово, инстант е сексот – пушти нек...

Малку Познат Факт: Океаните И Кислородот

70% од кислородот ни доаѓа од океаните, односно од фитопланктонот ПРАШАЊЕ: И ПОКРАЈ ОВАЈ, ЗОШТО СЕУШТЕ НЕ МОЖЕМЕ ДА ДИШЕМЕ ПОД ВОДА?

Тортурата е реална- Како е да сте заробени во вашиот ум

Еден од најтешките проблеми со кои сум се соочил до сега, а во последно време повеќе отколку претходно, е наможноста да се усогласам самиот себе со реалноста околу мене. Имам чувство дека ова е чест проблем во денешниов свет во кој сите ние живееме. Со целата нова технологија...

Кога времето се мери по тебе

Не ми почна мене годината денес туку со тебе неколку месеци наназад и ич не ме секира што по сите земски мерки мојата година ќе трае околу петстотини денови јас и онака времето не го бројам барем не онака како што вели календарот и еве во оваа моја нова година деновите ги мер...

Теорија за водата според дедо ми

СПОРЕД ДЕДО МИ, ВОДА Е СЕКОЈ АЛКОХОЛЕН ПИЈАЛОК ПОД 40%

Светска Премиера На Ауди R8 На Женевскиот Автосаем

Најочекуваниот модел од фабриката на Ауди Автокомпанијата Audi  подготвува неколкуи големи изненадувања:  Audi RS 3 Sportback, Audi Q7 и највозбудливиот пример на салон за автомобили во Женева, новата генерација на спортскиот автомобил  Audi R8 Новиот модел на Ауди R8, ко...

Да се вратиш во градот

Да се вратиш во градот кога улиците ги пустоши сонот и да ја паркираш колата под осветлениот прозорец, со дебела грижа на совест и со пријатно курвинско чувство дека некој не спие поради тебе. Да се вратиш во градот заедно со пролетта, од некој студен велеград, и со капут на рамо...