Кога љубовта заспива во туѓа постела

Кога љубовта заспива во туѓа постела, твојата празна е, ладна е, ти недостига половина од целото и целото од половината, а знаеш дека има само едно враќање и едно доаѓање. Рацете секогаш широко отворени во прегратка за дочек и срце силно згрчено во болка од сознание...

Зошто Жената Со Елан За Животот Е Мотивацијата Која Му Е Потребна На Секој Маж

Луѓето и не се толку различни како што ние веруваме. Да, ние припаѓаме на различни култури, имаме различни вредности и животот не научил на различни лекции во зависност од ситациите кои сме ги искусиле. Како и да е, заклучокот кој на крај можеме да го донес...

Малку Познат Факт: Плавушите И Платата

Плавуши VS Жени со друга боја на косата Во Америка, плавушите земаат поголема плата за разлика од жените со друга боја на косата и тоа за исти позиции и работни места. ЗАКЛУЧОК АМЕРИКАНЦИТЕ СЕ РАСИСТИ ДУРИ И ТОГАШ КОГА НЕ СЕ РАБОТИ ЗА БОЈ...

Син ми ме праша: “Што е тоа Контејнер”

Сине, тоа се големи железни конструкции околу кои се фрла ѓубре.

Ја Сфаќаме ли Новата Порака На Банкси?

Уметнички активизам во Газа Банкси со својата уметност одлучи да ја обои Газа со цел да привлече внимание на регионот со вечниот политички конфликт. Со новата серија на графити и потресното видео во форма на лажна туристичка реклама Банкси сака да го анимира западот и...

10 Начини На Кои Вљубувањето Во Алкохоличар Ја Промени Мојата Перспектива

Алкохолизам- верувам дека дури и самиот збор прави да се чувствувате непријатно, зарем не? Јас пораснав без да размислувам и разговарам за оваа болест и не ја сфаќав нејзината сериозност се додека да имам можност да се соочам со страдањето на сакана личност. Тоа е с...

Има нешто смирувачко во патување со воз

има нешто смирувачко во патување со воз мирисот на кожени седишта застоениот воздух полн здивови едноличниот звук од шините непознати лица мисли втиснати на прозорците тажни испраќања дочеци полни очекувања расплакани очи насмеани усни свиреж облаци пареа и еве тргнуваме а ...

„Љубовници“ Во Драмски

„Има многу љубов во претставата и за претставата“. – Драган Спасов – Дац “Љубовници” урбана љубовна приказна по сценарио и режија на Катерина Коцевска. Сценографија, Филип Гулевски. Дизајн, Горјан Донев. Сликар, Ѓорѓи Ѓорѓиевски. Актерска екипа: Би...

Не заборавај да си купиш СТАРКИ

Купуваш став Култни патики. Претставуваат бунт, различност, индивидуализам. За малку пари можете да бидете единствени, оригинални и пред се различни од обичните смртници што немаат Converse – All Star и не се воопшто кул. И тоа не е се, за само една недела ќе станете го...

Малку Познат Факт: Скокање Од Нигајара

Пуштање во буре низ Нијагарините Водопади Првата особа која била пуштена во буре низ водопадите во Нијагара е 63-годишната учителка Ани Едсон Тејлор. Таа се одлучила на ваков потег со цел да си ја подобри финансиската стабилност. По урнебесното патување има изјавено дека подобр...