Не буричкај ми низ утробава

Не буричкај ми низ утробава од љубопитност или за да видиш колку сум силна не чепкај ми по лузната од која живот дадов за живот во мене да има не ми ровари низ матката која се згрчува на секој твој збор ниту пак потсмевај ми се на слабоста од допирот твој што ја имам не гледај ме...

Зошто искрениот маж секогаш ви ја дава причината за крај

Постојат многу добри начини да се стави крај на врската, исто како што постојат и многу ужасни начини. Сум пробал и така и така. Не сум бил секогаш горд на тоа како сум се справил со ситуацијата, но научив како би требало да се справам со таквите несреќни и непријатни ситуаци...

Погледнете ги 15-те реклами од Супер Боул (Видео)

15 години скап маркетинг 15 години скап маркетинг BMW, ‘Newfangled Idea’  T-Mobile, ‘#KimsDataStash’  Bud Light, ‘Real Life ‘Pac-Man’  Budweiser, ’2015 Clydesdale Beer Run’ Budweiser, ‘Lost Dog’ Lexus, ‘Make...

ОВА Е ВИСТИНСКИОТ СОСТАВ НА СМОКИ

СОСТАВ: 10% ЦАРЕВЕН ГРИЗ, 12% КИКИРИТКА, 78% ВО РАСИПАНАТА ШЕСТКА.

Пишувањето те спаси

Да не беше пишувањето, тоа ортомасто влакно за кое се фаќаше ко слеп за сламка, ќе те оплакуваа, одамна… Тие паузи од пороци, трезвени резови, кревање рачна пред бездна. Денови во кои се криеше од убавите луѓе, во кои бегаше од себеси за да се најдеш, во кои се инфузира...

Погледни ме уште еднаш така и си идеш дома

не гледај така под око, ах ааа   Погледни ме уште еднаш така и си идеш дома трудна.

Човекот од моите соништа

Човекот од моите соништа е доволно луд за да го разбере моево лудило, потребата за самотија, желбата за шаренило и утехата во црното, доволно смирен и мудар за да ме врати кога ќе навлезам во темнината, да ми ја пофати раката како на дете и да ме однесе на сигурно. Човеко...

ШТО Е ВСУШНОСТ АРГЕТАТА?

         НУТЕЛА МЕЃУ ПАШТЕТИТЕ.

Куде направи такво перфектно тело?

Пушта се Кумановац на некоју: - Куде направи такво перфектно тело? - У воду…од пливање! - А не ли можеше малко и фацу да гу натопиш?