20 нешта кои ментално силните луѓе не ги прават

Јас често пишувам за работи кои верувам дека сите треба да ги правиме, да експериментираме или да се обидеме за да дојдеме до највисокото ниво на успехот и среќата. Како и да е, најчесто работите кои ги правиме не ги менуваат многу нашите животи, односно сосем спротивно, најчесто...

Лифт Стори

Во мој влез се всели една преубава девојка, живо ангелче Иако живеам на приземје се понашам како да живеам на 12-ти само за да се возам со неа до 7-ми Ја гледам скришно во огледало, не ми се верува како може да е толку згодна а се понаша така тивко и мирно, како да е сама на овој...

КОГА СЕНКАТА ТЕ ЛАЖЕ

Неколку фотографии во кои сенката дава погрешен, страшен или комичен приказ на нештата!!!

„Ало, не си ваков, забега, што ти е“ си викам. Е што ми е де? Новиот Passat ми е.

До сега сум возел различни коли од различни класи. Не сум посебно страстен возач, ама кој знае, може така е и боље. Како и да е, мислам дека доволно сум видел у животот за да можам да препознам добра кола. Пред некој ден ми се укажа шанса да го возам новиот Passat. Volkswagen, си...

ГОРАН АТАНАСОВ

Првото кафе е фамилијарно, пред да ја однесам ќеркичката во градинка го пијам заедно со сопругата во домашна атмосфера. Потоа правец на работа…е таму веќе следува колоегијалното кафе(кафе со колегите) го пијам  уз веќе започнатите работни обврски. Инаку не сум некој посебен...

Една Фотографија | 5-16 Зборови

Оваа фотографија е единствената што успеавме да ја доловиме бидејки дечките на кои и тоа им е работа потсетуваа дека е забрането фотографирањето во Археолошкиот Музеј на Македонија. Водичо...