Сите зборови сосе љубовта со земја ги покривам

зборовите ми умираат како војници во бесмислена битка кај што никој жив не останува безимени со броеви наместо тела жигосани во пепел ми умираат сите зборови за тебе за себе за да си олеснам заедно со солзите за да те исплачам и ми доаѓа рацеве во утроба да си ги заријам ...

Кога дождот трчаше по угорница

-Си ја читала новата книга од Алберто Моравија „Кога дождот трчаше по угорница“? -не, мислам не -сакаш да ти ја раскажам? -па ако немаш ништо попаметно да ми кажеш -немам -Па добро, не дека ми се слуша ама ај Почнувам..Миа ме слуша без да трепне Завршувам … Миа плаче -ш...

РОТЕРДАМ, НАЈДОБАР ГРАД ЗА ЖИВЕЕЊЕ ВО ЕВРОПА

Британската ацадемија за урбанизам го прогласи Ротердам за најдобар град за живеење во Европа. Ротердам е крунисан како најдобар град во Европа на Urbanism Awards. Пост-индустриски град во Холандија победи силна конкуренција како Архус во Данска и Торино во Италија. Наградата...