Сланина, не е…погледнете од поблиску

На прв поглед ова излгеда како сланина, но кога ќе погледнете од поблиску… Фала богу Французите да напраат нешто шо има смисла…

Уредете си го фрижидерот…домаќински

Лепотанизација на просторот Магнетен држач за флаши

Музика во боја

-Каква музика слушаш? – ме прашува -плава -како плава?.. мислиш на Шериф Коњевиќ и негована „Колико небо плаво је“? -хаха ни под разно -е тогаш сигурно на „Убавиот син Дунав“? -не ма, едноставно плава музика -каква ти е таа жити се? -пушташ музика, затвараш очи и ти се појаву...

Со насмев срцево ми го држиш

Во мене влегуваш брзо и остро прецизно како нож како жилет немилосрдно со љубов ме заковуваш ми ги лижеш раните љубиш лузните пиеш солзите ми продираш во градите со насмев срцево ми го држиш тик-так-тик-так шепотиш биди “своја” биди “моја” а душава душава како кандило...

Го блокирав Клод Лелуш, што ми е гајле што е славен

Клод Лелуш ми пиша во инбокс, ми снимил специјално клипче ко за мене за мојов роденден Го гледам клипов… ме мафта овој, одамна е снимено -Клод ај не ме зезај ова е од твојон филм Les Uns et les Autres -seen -Клод? -seen -а бе не се глупирај гледам дека има „seen“ -seen ...

СЛОБОДАН ПЕТКОВИЌ

Обично станувам околу  7:30 и пред било што да направам, јадам 15 бадеми одстоени 24 часа во вода, а веднаш потоа го пијам првото утринско кафе.  Се јавувам кај некоја позитивна личност за така да ми помине денот, а секако не ги запоставувам секојдневните обврски кои се на пр...

ДОЦИ ГЕОРГИЕВ

Кафето е една од првите работи на кои помислувам кога ќе се разбудам наутро. Токму без тоа кафе утрото не може да ми биде добро. Првото утринско кафе ми е посебно омилено зошто тогаш најчесто го пијам сам додека се подготвувам за работа пред мојот компјутер, ме опушта и...

Чаршија “Blue” | Фотографии

Приквечерие во старата скопска чаршја