Опција, лево-десно нигде мога стана…

по цели денови се расправаат која опција е подобра, лева или десна Демек едните се лопови другите уште поголеми итн до бескрај а навечер после 3 сабајле опциите им се соединуваат во (како што фино е опеано во една песна) „лево-десно нигде мога стана јој улиц...

Човек е ко пуканка..

некад мораш да му ставиш капак зашто ќе почне многу да рипа..ли рипа..

КАТЕРИНА ТРАЈАНОВСКА

Денот ми почнува со задолжителното јако утринско нес-кафе, а додека го уживам пред компјутер, почнува утринската рутина. Иако новинарската професија значи непредвидливост и нетипично работно време, некои нешта се сигурни – утринско кафе и проверка на е-меил, читање ве...

Со крај и почеток или без почеток и крај?

Имам неброени сонови црно-бели, обоени интересно заплеткани со крај и без почеток чисти како река бистрица невини, ќерки на Марија Магдалена и поблудни од блудниците пробај..влези.. чукни во сонот на обоеноста види колку бои измислени можам да дадам дали сонот твој ќе го обој...

Дивље Јагоде “Unplugged at Bugatti Bistro” вечер во 20:30ч

Сасвим “случајно” налетав на Сеад Липовача од Дивље Јагоде, а на кое друго место ако не у Бугати Бистро во  Скопје Сити Мол. Уз кафица и чај еве го краткиот муабет шо си го напраивме со Зеле фронтменот на групата Дивље Јагоде за вечерашната промоција н...

АНГЕЛ ПАПЕШ

Бркајте работа шо ќе бркате, ама фатете и некоја денска шема. Греота на вакво временце  да испуштите и негде надвор кафе чај и остали ствари да не се напиете. Имајте у...

За градските дрва да не важи „3-то дете“

Многу сакам густи шуми каде што дрвата се толку блиску па гранките им се испреплетуваат и можеш да ги видиш како се гушкаат, или водат љубов се журкаат на ветер па и се тепаат понекогаш А градскиве дрва намерно ги садат далеку едно од друго, нема шанси да се допрат. Не им се дава...

Ти и јас, осудени да не се најдеме

Ти и јас со векови се бараме цели животи наназад како во прогонство како проколнати секогаш доцниме секогаш пристигаме кога другиот е веќе заминат Ти и јас две тажни души преполовени од едно фрлени на два краја од светот со судба вечно зад себе да се вртиме мириси во сенките ...

ЈОХАН ЕЛЗЕСЕР

  Првото утринско кафе … Утринското кафе си има посебно место во нашиот дом. Пијам две врсти на кафе, во два различни тајминзи. Пијам Нес кафе ако е надвор топло или Турско ако е ладно. И двете без шеќер, млеко, класично “скето“. Прва варијанта: Три пати неделно. Стануење ...

АНЧЕ ЈОВАНОСКА

Првото утринско кафе … ритуал кој долго трае. Утринското кафе го пијам со моите колеги во Семос Едукација. Кафето не зближува и претставува можност за дружба, споделување на информации, смеа и подготовка за обврските кои следуваат на работното место. Денес посебно добро ќ...