Ден и ноќ…ама денот не е со “сите”

Се враќам полека накај дома во ниедно време , го знаете она време пред целосно да се раздени и случајно ги начекав НОЌТА и ДЕНОТ како си прават муабет, ноќта само што завршува со работа а денот се спрема да започне „и како си помина?“ -прашува Денот „ма супер, имаше многу пијани,...

Автомат За Самоубиство

Купувам цигари и пред пиљарата гледам некој непознат автомат, од оние ставаш паричка и ти искача нешто… Читам „АВТОМАТ ЗА САМОУБИСТВО“ !? „Дечко нешто ме интересира, како работи машинава?“ - го прашувам продавачот „Едноставно, ставаш пари, влегуваш во неа и искачаш мрто...

ВИДЕО: Забна ординација ” ВЕДРО НЕБО”

 The only difference between the rich doctors and us is, that they have fancy chairs, fans, servants, x-ray and other gadgets.

Затоа сме село-весело

Порано, кога бев помал пола од тие што искачаа го „живееа„ Буковски без да бидат свесни за тоа и бевме тешки хедонисти  Сега 90 % се прават паметни и го цитираат а 0,8 % така живеат Затоа сме село-весело  И затоа главна звезда во сабота навечер на Пиволенд е Жаре Бербер ????? О...

Оглас

Продавам години итрошени од љубов. Подарувам костум издуван од ветришта. Менувам чевли уморни од скитање. Изнајмувам среќа малку потрошена.

Машките Демек Не Плачат

Еден дечко ми стоеше на шанк, нерасположен, со наведната глава и џабе пробав да му направам муабет, да го расположам, едноставно сакаше да си биде сам со своите мисли Ок, сфаќам како е и го оставивив на раат Испи неколку пијачки, ми остави пари и тивко си отиде Ги земав, гледам и...

НОВО: Leonard Cohen – Almost Like the Blues

Нова песна на Леонард Коен, од албумот што излегува на 23. септември 2014. “Роденденски албум” на Коен. На 21. септември ќе полни 80 години.

Кога љубовта заспива во туѓа постела

  ……….When loved one asleep on someones bedside Кога љубовта заспива во туѓа постела When loved one asleep on someones bedside твојата празна е, ладна е, your bed is empty, it`s cold, ти недостига половина од целото you miss the half of the whole и целот...