А бе на све сум спремен само да идам на Цеца

се јавив да резервирам коњопој за 8 луѓе на концертот на ЦЕЦА во Охрид „инвалиди сте?“ – ме прашува „па малце сме удрени во главите“ „не мислев на тоа, дали имате нозе“ „па имаме, нормално“ „е па не може за вас коњопој, само за инвалиди“ „зошто?.. нас што ни фали?“ „ц...

Мувата што го рецитираше Мајаковски

Една мува ми се мота околу глава, ѕуи, вришти, ми пљука во око, ми прави суканици, ми го рецитира Мајаковски на српски ..I nebo, što zaboravi u dimu da je plavo, i oblake iscepane kao izbeglice, ozariću svojom poslednjom ljubavlju, što kao jektičavog rumeni se...

Максим Мрвица “за сите пари” во Охрид

Прв пат го посетив античкиот театар во Охрид, прв пат го слушнав Максим Мрвица во живо, уживајќи во преубавата атмосфера и музиката на синојќешната дешавка. За да осетите колку-толку од сето тоа, најфин ми се виде постот на Ohrid News така што сметав дека е најдобро да г...

26 јули, 1963 Година, Катастрофален Земјотрес Во Скопје (сеќавање, дел од книгата во печатење на Георги Ајановски)

26 јули, 1963 година, катастрофален земјотрес во Скопје сеќавање, дел од книгата во печатење на Георги Ајановски -Тоа се случи во зората на 26 јули 1963 година. Се враќавме од годишен одмор во Охрид и патем останавме да преноќиме во селото Болно, Преспа, во куќата на народн...

Ми здосади веќе да бидам своја

Ми здосади веќе да бидам своја. Дај малце да бидам твоја. — Катода (@khayteeb) February 28, 2013

Браво мајмуне…

Мајка ти и татко ти ти го завршија пола факултет, ти купија кола и те вработија? Браво мајмуне, држи банана! — Курвин Водењак (@Jovanowsky) July 9, 2014

19 КРЕАТИВНИ РИМЕЈКА НА КЛАСИЧНИ СЛИКИ

Еве еден избор на 19 најдобри преработки создадена без користење на фотошоп, ретуширање или било која друга пост-продукција (освен за римејкот “Self Portrait 1889″ by Vincent van Gogh од Tadas Černiauskas   “Self Portrait 1889″ by Vincent van Gogh “Son Of Man” by René Magrit...