Раде Шербеџија ги претстави трите нови албуми

Раде Шербеџија и Западни Колодвор Бенд ги претставија трите нови албуми.   Славниот филмски и театарски глумец, поет, музичар и професор Раде Шербеџија и неговиот пратечки Западни колодвор бенд  во прекрасната атмосфера на ресторанот Гало ги претставија дури трите нови изданија...

Контејнеру!

Контејнеру, дете на депонијата, зошто си до гуша во гомна, зошто од тебе се прелеваат гадости, зошто никој, никогаш не те затвора, зошто цело маало мириса на тебе? Ти си одраз на културата на живеење: на улицата, на градот, на државата… Те третираат како јавен клозет и ...

Све још мирише на New

Све још мирише на new Aј ла view…ете толку 

Кога е доцна

Кога е доцна? Кога ти се спие? Кога така кажува часот? Кога колите ќе замолкнат? Кога ќе почнат да го збираат ѓубрето? Кога ќе ги мијат улиците? Кога комшиите ке се скараат? Кога си рекол дека ќе се вратиш? Кога не можеш да го најдеш клучот? … Нема врска, доцна е кога некој...

Грешка, обична невина грешка

-Извини колку е саат? -5 и нешто -колку е тоа нешто?…5 и 98? -погледна на саат- 5 и 48 е точно –одговори -фала и чао -како чао, само толку? -како мислиш само толку? -па јас мислев ќе ми се пушташ -зошто да ти се пуштам, па прошлата сабота бевме заедно ама ...

Се преселив на нова планета

Отварам врата да се спасам од звукот на ѕвончето што пола саат ми пара уши и гледам едно детуле, микроскопски малецко, нема ни 8 години. -чичко сакате да го купите мачево – ме прашува -ама мртво е! -не е мртво, само спие -хмм и колку дена овака спие? -три, не сака да се разбуд...

Александар Маленко е познат…

Александар Маленко е познат македонски пливач, медиумска ѕвезда, татко, сопруг, сопруг, сопруг и сопруг. — Idi Amin Dada (@Shushmula) June 5, 2014