Сакам да бидам машко

Уште додека бев фетус и се легачев во стомакот на мајка ми она ме праша дали сакам да се родам како машко или женско „сакам да бидам машко“- одлучно одговорив „а зошто не женско?..ќе си играш со розеви кукли па ќе имаш пмс, па нема да можеш да мочаш стоечки, па ќе се омажиш...

Матурска хаљина од хартија за чиста 5-ка

Матурантката Вања од Тиват во својата матурска хаљина од хартија. Гест за респект со испишаниот бројот 14543 на кој може да се прати смс за да се помогне во...

Ден по ден, расте животот

Ден по ден, расте животот. А дека е важна секоја секунда ќе сфатиш дури во последната минута. Толку луфта, меѓупростор, празен ôд… Зјапање во празно, гледање лоши филмови, денгубење, читање тешки глупости… Ќе се умориш ли од мрзеливоста? Од лежењето на тросед поголе...

За човечноста и помошта ..falemenderit!!

..водата дојде до бравите на возилата..го гледав возилото пред мене како плови..до нас возилото се наполни со вода и го префрли бран на другата лента, а внатре мајка со малечко дете..некако стигнавме до еден безбеден дел (надвозникот кај хотел Континентал), а потоа уште...

НЕМА

Пред некој ден ми се јави еден стар пријател и ме искара: дај жити сè, не ставај такви песни на тоа фејсбукот, нè расплака и мене и жена ми! Му одговорив дека смртта е нашата втора врвца (што не се сече при раѓање) и дека уште од првиот плач е замолкната во нас. А он си продолжи:...