Deee-Lite – Groove Is In The Heart

Artist: Deee-Lite Album: World Clique Released: 1990

Што им донел Дедо Мраз

Се изнагледав милион језиви фотки од војната во екс-Ју оваа не е језива, нема крв и мртви, луѓе што плачат и сл ама ми е некако од пожалните студена и сурова иако истовремено е топла и полна со надеж во целиов хаос децава како да имаат една мисла, една желба - што им донел Де...

Пеперутки во стомак, ама фалични

„леле ми избегаа пеперутките!!!“ -испаничено вика една девојка што стои до мене на шанк „какви пеперутки ?“ „оние што живеат во стомак и мафтаат со крилца кога ќе видат некој што го сакаш“ „да ти ги дадам моите, мене изгледа џабе ми се“ -резигнирано одгаварам „за колку п...

Кој се плаши од Јосип Броз Тито?

Ама баш никогаш нема да можам да заборавам два момента од мојот полавековен, привремен престој на планетата Земја. ПРВИОТ, таму некаде на 1. септември, кога во моето школо “Јан Амос Коменски” во Тафталиџе 1, под водство на мојата пресакана, велепочитувана и никогаш забора...

Зоки Панкер

Првото кафе ми е истовремено и доручек или ручек, зависи кога ќе станам и го пијам штом ќе отворам очи Уствари не одма , прво палам цигара додека да си дојдам на себе, да ми помине стресот кога сонот ми преаѓа во вистински, реален живот Е тогаш сум спремен за кафето Во оваа шољ...

Скопје е како швалерка, за време на празниците…

Скопје е како швалерка, за време на празниците е осамено

Гаргара И Зебрите Од Партизанска

Од денес имам ново хоби Си правам гаргара, па плукам во височина и пак си ја дочекувам плунката во уста Ама не е лесно, со секое плукање станува се потешка, полеплива и понепредвилива И така , направив погрешна проценка и наместо во уста плунката ми се залепи за фаца Не можев д...