20000 МИЛЈИ ПОД МОРЕТО И ПАДНАТИОТ АВИОН

Mи се запуши вe-цe шољатаи истурив Доместост После 2 мин. слушам пцовки од внатре и се појавувам една ретро фаца изгризана од киселината „која будала истурила киселина во шољава?„ „јас истурив.. моја е што сакам ќе истурам,него ти што правиш внатре?“ „извини , да се претстава...

Да требала да биде посна таква ќе беше измислена

Налетав на ОБЛАНДА жив среќен, не сум пробал со години гризнав-ќе повратев… одвратно „што е со обландава?..расипана?“ „не …посна“ дај бе луѓе не си играјте играчки со хранава да требала да биде посна таква ќе беше измис...

Самата-послуга

Знаете ли дека пред некој ден, во самата близина на центарот на Скопје налетав на самата послуга. Онаква, старска, како на времето на “Славија”, “Земпромет”, “Центро”, славните и непрежалени претходници на уштогљените, модерните, мермерисани ...