Мамо ме лажеше!!!

Мамо ме лажеше!!! Монтката што ми ја купи никад не ми стана таман!!! — Сплинтер (@sinisa_goliOtok) April 30, 2014

Дождовите во април

дождот се жали на прозорецот… една рака далеку од мене е и мислата тежи врз блузот што се слуша… бавно навлегувааш во скриениот дом и моите срамежливи ноти затреперуваат пред твоето тропање. непознати вселени влегуваат во мојата соба и некои миризливи врем...

Специјалитет на денот:

(Не го пропуштајте и утрешниот специјалитет: Пица-бурек со спанаќ)

Македонецот го знае коренот на своите проблеми

Македонецот не само што го знае коренот на сите свои проблеми туку и редовно го пресадува во поголеми саксии.

Fragile – Jesse Cook, Sophie Milman

Fragile – Jesse Cook, Sophie Milman добра музика – Мајка Ти и Татко Ти

Кој знае зошто е добар дождот

Да не измие? Да не растажи? Да не видат оти плачеме? Да не забрза? Да не прибере дома? …можеби.