“Ако стоиш една минута здрвен у Скопје луѓето ќе…

“Ако стоиш една минута здрвен у Скопје луѓето ќе помислат дека си споменик и ке се сликаат со тебе”.  - Васе Лонsа

И Рокси Мјузик се прекрстија…

И Рокси Мјузик се прекрстија, го пратат светскиот тренд, сега се Барокси Мјузик. 

Љубовта кон кучињата и кон здравата храна…

Љубовта кон кучињата и кон здравата храна постојано ја докажувам со конзумирање на добро р,жан леб.

Kниги Недочитани, Филмови Недогледани, Муабети Недовршени…

Што книги останаа недочитани, што филмови останаа недогледани, што муабети останаа недовршени, шо девојки останаа недоебани… Ах, тој проклет интернет ни го сјеба живот...

Не го дочекaа ни Годо, ни Бекет..ги згази такси

Со месеци ги гледам како стојат под дрвото Конечно им пријдов „Уште го чекате Годо?“ – ги прашувам „Не бе, кој го ебе …. го чекаме Бекет“- ми одговори Владимир „Бекет го чекате?“ „Да, ни должи хонорари“ – Естрагон ми вика додека си ја гланца левата кондура “...

Бензиска аптека

Седиме денес ја и Саше у тетрапак кафаната на Рамче и као субјективни посматрачи, низ дијалог, праиме ретроспективна анализа на личностите од наше маало, да не речам – оговараме. -А бе знаеш дека Славе пумпанџијата со новиот закон ќе го поебат? -Зошо? -Па, на бензиски...

Лагана шетња на вакво време поише…

Лагана шетња на вакво време поише делуе неголи диазепам и хелекс…заедно.  Get Out Of Your Lazy Bed

БИЛЈАНА ЦРВЕНКОСКА

За поголемиот број луѓе, недела е ден за одмор. За мене многу често е ден секогаш исполнет со обврски.  Денес имам натпревар од регионалната лига против екипата на Подравка, а многу често се случува да имам натпревар и од лигата на шампионите. Понекогаш кога немам никакви обврски...
12